Scootmobielcursus

De gemeente Heusden wil dat mensen zolang als mogelijk onderdeel uit blijven van de maatschappij. Het zo lang mogelijk mobiel blijven speelt hierin een uitermate belangrijke rol. Mensen worden steeds ouder en krijgen te maken met lichamelijke ongemakken. Volwassenen met een beperking kiezen vaak voor het gemak van een scootmobiel.

 

Bij levering van deze voertuigen is de tijd die beschikbaar is voor instructie en het oefenen van de rijvaardigheid helaas beperkt. De praktijk is dat de meeste ervaring wordt verkregen door er zelf mee te rijden. Dat is waarschijnlijk ook de reden waarom vele van deze voertuigen in de berging blijven staan.

Om de groep gebruikers in staat te stellen om veilig deel te kunnen nemen aan het verkeer organiseren we deze Scootmobielcursus. Tijdens deze cursus worden de deelnemers onder meer geïnformeerd over de nieuwe verkeersregels, het belang van zien en gezien worden en oefenen zij het nemen van obstakels in het verkeer. De cursus eindigt met een rit waarbij de geoefende vaardigheden in de praktijk worden toegepast. Locatie: D'n Elshof te Elshout.

Nadere informatie over aanvang- en eindtijd volgt.

Deze cursus wordt gesubsidieerd door de gemeente Heusden, waardoor de eigen bijdrage beperkt is. 

Startdatum

dinsdag, 12 juni 2018 - 09:30

Einddatum

dinsdag, 12 juni 2018 - 16:00

Locatie

D'n Elshof

Straatnaam

TH.J. Rijkenstraat

Huisnummer

10A

Plaatsnaam

Elshout

Provincie

Noord-Brabant

Type evenementen

Training